9 tips om je mobiele kosten omlaag te brengen

Iedere maand is het weer slikken, dat afschrift voor mobiel internet en bellen. Overstappen naar een andere provider is een optie, maar met al die verschillende aanbiedingen is het lastig om te ontdekken welke nou echt voordelig is. Begin daarom eens met deze tips om de kosten te drukken, overstappen is wellicht niet eens nodig!

Het klinkt misschien gek, maar ook op je mobiele telefoonabonnement valt af te dingen. Vraag gewoon eens om korting. Telecombedrijven hebben altijd betere deals beschikbaar dan op hun website staan, speciaal om potentiële klanten mee over de streep te trekken. Ook voor jou ligt er dus een mooie deal klaar. Bel de klantenservice en vertel dat je je maandelijkse lasten wilt verlagen, maar de abonnementen op de website toch net te duur vindt. Als je al klant bij de provider bent zijn ze vaak extra soepel.

Een andere manier om een voordelig abonnement af te sluiten is om te kiezen voor een familie abonnement. Hiermee bellen en sms’en gezinsleden elkaar (meestal) gratis. Handig! Want uiteindelijk bellen ouders en kinderen elkaar het vaakst. Een familie abonnement geen optie? Laat je kinderen dan hun mobiele kosten zelf betalen. Ouders draaien vaak op voor kosten die kinderen maken nadat ze het datalimiet bereikt hebben. Als ze zelf hun abonnement betalen, springen ze gegarandeerd zuiniger met hun belminuten en internetdata om!

Ook slim is het om een data-verbruik applicatie op je smartphone te installeren. Hiermee houd je op een eenvoudige manier je dataverbruik bij om te voorkomen dat je over je maandelijkse datalimiet heen gaat. Op de meeste telefoons is zo’n app al standaard geïnstalleerd wanneer je hem koopt, maar er zijn ook meer geavanceerde applicaties. Een voorbeeld hiervan is My Data Manager (iOS & Android), die precies in kaart brengt waar en wanneer welke apps verantwoordelijk zijn voor jouw dataverbruik. Zo krijg je inzicht in je verbruik en kun je jouw telefoongebruik hier op aanpassen. Past dit bijvoorbeeld nog wel bij jouw huidige abonnement? Kijk eens naar het dataverbruik van de afgelopen drie maanden en leg dat naast de abonnementsvoorwaarden. Verbruik je veel minder dan het abonnement te bieden heeft? Wijzig dan je abonnement en kies voor een goedkopere variant.

Als je naar het buitenland gaat, schakel dan altijd je mobiele internet uit. Verschillende applicaties, zoals Facebook en Whatsapp, verbruiken namelijk ook op de achtergrond nog data. Zelfs wanneer je de apps niet gebruikt. Door je telefoon op vliegtuigmodus te zetten voorkom je dit sluipend dataverkeer. Toch gebruik maken van internet? Ga dan opzoek naar wifi of informeer bij je provider over databundels voor in het buitenland.
Ben je veel onderweg en beschik je niet altijd over wifi? Zorg dan dat je ook offline bij het materiaal kunt dat je nodig hebt. Zet thuis alvast de nieuwsartikelen die je onderweg wilt lezen klaar in je browser en zet offline afspeellijsten klaar in Spotify. Zo hoef je onderweg geen gebruik te maken van kostbare data en ben je toch voorzien van de benodigde entertainment.

Zo zie je, ook op mobiel bellen valt eenvoudig te besparen. Nog één tip voor als je van plan bent een nieuwe smartphone te kopen: sluit geen verzekering af! De prijs van telefoons wordt met de dag lager waardoor het afsluiten van een verzekering over je smartphone vrijwel nooit voordeliger uitpakt dan het kopen van een nieuwe telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *