Besparen op kleding: Cash, vintage en breien

Besparen op het kopen van kleding. Een uitdaging voor menig Nederlandse vrouw. Nog voordat de maand echt begonnen is, is het kledingbudget er vaak al doorheen. Op zich niets mis mee, maar praktisch is het niet en het kan altijd goedkoper. Echt, besparen op kleding is lang niet zo moeilijk als wordt gedacht!

De meest eenvoudige manier om te besparen op kleding is simpelweg je bankpas thuislaten. Niet omdat je dan niets kunt kopen, want vóór het winkelen pin je een bepaald bedrag. Dat is je kledingbudget en meer dan dat besteed je niet. Wil je tóch die enkellaarsjes van 300 euro kopen? Dan moet je sparen. Leuke uitdaging!

Als je dan toch aan het winkelen bent, bezoek da ook eens budgetketens zoals Bristol of Primark. Toegegen, rustig shoppen is dat niet altijd. Het is er snel een bende en gangpaden zijn soms slecht toegankelijk door een overvloed aan winkelend publiek. Leuk voor je portemonnee is het echter wel! Bij deze winkels vind je namelijk stijlvolle koopjes waar je elders minstens het dubbele voor betaalt. Één waarschuwing: vanwege de lage prijzen is het verleidelijk je mandje helemaal vol te gooien met leuke spulletjes, onthoud dat je hier kwam om geld te besparen!

Nu we steeds meer oude trends zien terugkeren mogen we ook de lokale kringloopwinkel zeker niet overslaan. Het duurt misschien even voordat je iets gevonden hebt wat je wilt hebben, maar dan heb je ook wat én tegen een leuke prijs. Voor een extra zakcentje lever je daar ook direct kleren in die je niet meer draagt.

Let er tijdens het winkelen bovendien op dat je geen kleding mee naar huis neemt die naar de stomerij moet. Kleding laten stomen is namelijk niet goedkoop, waardoor het altijd een kostenpost blijft. Daarnaast vergeet je al snel spullen naar de stomerij te brengen of je blijft het uitstellen. Het gevolg? Die leuke jas draag je veel minder vaak dan eigenlijk de bedoeling was… Wel geldt dat als je goed voor je kleding zorgt, deze veel langer meegaat. Hang na het dragen dus alles netjes terug in de kast en lees goed het label voordat je iets in de wasmachine mikt. Wie weet mag dat rokje maar op 30 graden gewassen worden of moet het toch naar de stomerij. Gooi ook niet alles in de droger, niet ieder kledingstuk is tegen de hitte opgewassen.

Toch gaat kleding weleens kapot en dan is het handig als je een beetje kunt naaien en breien. Op YouTube vind je meer dan genoeg workshops die jou in een paar minuten de kneepjes van het vak bijbrengen. Bovendien geef je met een paar leuke steken jouw garderobe al een heuse upgrade. Een mouw afknippen en de zoom omslaan, ergens een patroontje opnaaien, wat sequens en leuke knoopjes, het is allemaal zo gebeurd! Je kunt er ook voor kiezen mee te doen met de terugkomende breitrend. Wol haal je op de markt of bij de Hema, leuke DIY voorbeelden vind je op YouTube.

Sta je al in de paskamer? Houd er dan rekening mee dat wanneer iets in de mode is dat nog niet betekent dat het je ook leuk staat. Koop dus wat bij je past en niet wat ‘in’ is dit seizoen. Net zoals dat je weet welke kleur jij beter niet draagt, kom je er vanzelf achter welke prints bij jou passen en welke pasvorm je het beste koopt. Hecht ook waarde aan draagcomfort en combinatiemogelijkheden. Bedenk al voordat je dat leuke jasje koopt waarmee je het zou kunnen combineren. Zie je geen mogelijkheden? Laat het dan hangen.

Één van de beste tips vinden wij het echter om buiten het seizoen om te winkelen. Koop je zomerkleding in de herfst tijdens de sale en je winterkleding in het voorjaar. Op deze manier betaal je niet de hoofdprijs voor een nieuwe garderobe. Als je er zeker van wilt zijn dat iets volgend jaar nog steeds hips is, check dan eens de Fashion Week previews! En als je dan toch aan het internetten bent, struin dan meteen voor online deals. Schrijf je bijvoorbeeld in voor nieuwsbrieven van je favoriete winkels. Op die manier ben je altijd als eerste op de hoogte van de sale en ontvang je regelmatig kortingsbonnen. Een andere optie is om de winkels te volgen op Facebook of Twitter.

 

Met deze tips kunnen we al heel wat besparen op het kopen van kleding, terwijl we toch lekker kunnen blijven shoppen. Meteen toepassen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *