Cadeaus krijgen is leuk, maar cadeaus geven is nog veel leuker!

Een bekend credo in onze cultuur, maar ook een vrij kostbaar. Cadeaus geven we namelijk écht niet alleen met Kerst of Sinterklaas, maar het hele jaar daar. Binnenkort is je beste vriendin jarig. Volgende week ga je op visite bij die tante waar je niet met lege handen aankomt. Over drie weken ben je zoveel jaar samen met je partner en ‘o!’ de week erna is het Moederdag! Je begrijpt het al, alles bij elkaar opgeteld nemen cadeaus een flinke hap uit ons budget. En toch kunnen we ook op cadeautjes flink besparen, zonder dat de ontvangen daar iets van hoeft te merken…

Begin eens met het zelf maken van cadeaus. Daarmee bedoelen we niet het breien van een saaie wollen priktrui, maar het maken van bijvoorbeeld kleurrijk badzout, bijzondere repen chocola, of vrolijke magneten. Het internet staat vol met leuke DIY’s! Als je in één keer grotere hoeveelheden maakt, bespaar je ook nog eens tijd en op het benodigde materiaal. Daarnaast is DIY’en een leuke activiteit voor op de zondagmiddag, mét of zonder kinderen.

Ook cadeaubonnen zijn leuk om zelf te maken. Geef iemand bijvoorbeeld jouw hulp cadeau in de vorm van een middagje stofzuigen of een week lang de kinderen van school halen. Niet alleen creatief en voordelig, maar ook nog eens handig als je vergeten bent een cadeautje te kopen. Verrassend genoeg waarderen mensen hulp bovendien vaak meer dan een materiaal cadeau. Naast hulp kun je ook een etentje cadeau doen. Bij jou thuis! Dat is niet alleen goedkoper dan uit eten gaan, maar vaak ook gezelliger.

Ben je wat minder handig aangelegd en is zelf doen niet aan jou besteed, dan bestel je je cadeaus het beste via internet. Online shoppen geeft je namelijk de mogelijkheid om prijzen te vergelijken, waarna je dus altijd gegarandeerd bent van de laagste prijs. Een andere manier om (altijd) zeker te weten dat je niet teveel betaalt is door te kiezen voor cadeaupakketten. De losse cadeautjes die in zo’n pakket zitten zijn per saldo namelijk vaak duurder wanneer je ze apart zou kopen. Daarnaast zijn pakketten bij de drogisterij of parfumeriezaak vaak leuk ingepakt!

Op zoek naar een specifiek cadeau voor bijvoorbeeld een verzamelaar? Stap dan eens binnen bij de kringloopwinkel of speur eens rond op Marktplaats.nl. Spullen die normaal veel kosten vind je daar al snel voor een leuke prijs. Daarnaast vind je cadeaus niet alleen in de winkel, maar ook in je eigen huis. Denk aan spullen die je zelf niet meer hoeft, maar waarvan je weet dat de ontvanger er blij mee zal zijn. Pas wel op dat je geen mensen kwetst! Geef bijvoorbeeld niet iets cadeau dat je eerder van iemand kreeg die ook op het feest aanwezig is.

Zo blijkt, op cadeaus besparen is zo moeilijk nog niet. Toch hebben we nog een laatste tip voor je: plannen! Houd bijvoorbeeld goed bij wanneer iedereen jarig is, dan weet je precies wanneer je geld apart moet houden voor cadeautjes. Houd je geld over door al deze leuke tips? Cadeaus geven kan ook zonder aanleiding, gewoon zomaar. Als verrassing! Want, cadeaus krijgen is leuk, maar cadeaus geven is nog veel leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *