Geld besparen op lenzen en brillen

Als je niet goed kunt zien, heb je een bril of lenzen nodig om jouw zicht te verbeteren. Een groot nadeel van het gebruiken van een bril en/of lenzen, is dat een bril en lenzen altijd geld kosten in de aanschaf. Heb je echt een bril nodig of moet je echt lenzen dragen om goed te kunnen zien, dan kan dit betekenen dat je honderden euro’s per jaar meer kwijt bent dan mensen die geen bril en/of lenzen dragen. Moet jij ook een bril of lenzen dragen en ben je benieuwd hoe je de hoge kosten van deze visuele hulpmiddelen kunt verlagen? Wij hebben een aantal tips hoe jij kan besparen op 

 

Geld besparen op brillen

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op brillen. In onderstaande drie tips vertellen we je welke dingen je kunt doen om de aanschafprijs van jouw bril te verlagen.

Tip 1: maak gebruik van (tijdelijke) aanbiedingen bij het kopen van een bril. Aanbiedingen waarbij je de tweede bril gratis krijgt, alleen hoeft te betalen voor de glazen of juist de glazen bij het montuur cadeau krijgt, zorgen ervoor dat de aankoopprijs van een bril flink omlaag gaat.

Tip 2: maak gebruik van kortingscodes. Sommige webwinkels lanceren kortingscodes om de prijs van hun producten (tijdelijk) te verlagen. Wil je een bril aanschaffen, controleer dan altijd of de webwinkel in kwestie van kortingscodes gebruik maakt.

Tip 3: controleer of jouw bril vergoed wordt. Sommige zorgverzekeringen dekken de kosten van een nieuwe bril. Controleer de polis van je zorgverzekering om te achterhalen of jij een vergoeding kunt krijgen op je nieuwe bril.

Geld besparen op lenzen

Wie lenzen draagt, is over het algemeen iets duurder uit dan mensen die brillen dragen. Heb jij ook lenzen en wil je geld besparen op deze visuele hulpmiddelen? Lees dan onderstaande twee tips om veel geld te besparen op lenzen.

Tip 1: koop jouw lenzen online. Door lenzen online aan te schaffen, kun je maar liefst 50 procent op de aankoopprijs van lenzen besparen. Let wel goed op dat je de juiste lenzen koopt, want het retourneren van lenzen is vaak niet mogelijk.

Tip 2: gebruik kortingscodes om lenzen te kopen kijk bijvoorbeeld bij: LensBestel, LensOn, Contactlenzen Optica of Glasses & Co Koop je jouw lenzen online, dan kun je kortingscodes gebruiken om de kosten van jouw lenzen te verlagen. Sta je op het punt om een nieuwe voorraad lenzen te bestellen, dan wordt aangeraden om altijd te controleren of de webwinkel in kwestie een kortingscode heeft voor jouw lenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *