Hoe jij ook kunt besparen op boodschappen

Besparen kan je op veel verschillende manieren doen. Sommige kosten veel tijd en moeite maar besparen op je boodschappen is er één die we allemaal eenvoudig kunnen doen. De ene persoon gaat dagelijks langs de supermarkt terwijl de ander dit slechts één keer in de week doet. Geen van beide is goed of fout maar het gaat er wel om op welke manier je het aanpakt. Hieronder een aantal handige tips waarmee je eenvoudig kunt besparen op je boodschappen.

Maak lijstjes

Het klinkt een beetje suf maar het maken van een boodschappenlijstje op papier of in je telefoon is zeer effectief. Wanneer je gericht je lijstje af werkt krijg je minder prikkels in de winkels en zal je aanzienlijk minder impulsaankopen doen die vaak wel lekker maar niet nodig zijn. Wanneer je het lijstje maakt met de route van de winkel in je achterhoofd ben je ook nog eens sneller klaar met je boodschappen wat ook weer minder tijd geeft om om je heen te kijken.

Let op de aanbiedingen

Wekelijks krijg je waarschijnlijk de papieren folders in de brievenbus met de nieuwe aanbiedingen voor de supermarkten bij je in de buurt. Mocht je ze niet in de bus krijgen kan je ze ook allemaal online vinden. Laat de supermarkt bepalen wat je deze week eet. Maak je maaltijden lekker met producten uit de aanbieding. Als de aanbiedingen van houdbare producten goed zijn koop ze dan wat groter in. Tandpasta per tube is relatief veel duurder dan dezelfde tandpasta in een pakje van zes tubes. Ook frisdrank, bier en meer houdbare producten zijn vaak in de aanbieding per grote hoeveelheid, maak er gebruik van en koop het in grotere hoeveelheden in.

Probeer de B-merken eens

Het is algemeen bekend dat hetzelfde product van een niet bekend merk goedkoper is dat het bekende merk. Soms merk je dit direct in de smaak en kwaliteit van dit goedkope product maar lang niet altijd! Een blikje knakworstjes van een huismerk kan soms de helft goedkoper zijn dan het bekende merk Unox maar de smaak is voor veel mensen net zo lekker. Knakworstjes is een simpel voorbeeld maar zo zijn er nog talloze producten in de supermarkt te vinden waarvoor dit ook het geval is.

Denk vooruit

Vooruit denken kan soms heel besparend werken. Als je weet dat je over 3 weken een verjaardag of feestje hebt is het verstandig om nu al in de folders te kijken of er producten in de aanbieding zijn die je tegen die tijd nodig zult hebben. Kratjes bier, zakken chips, frisdrank en nog veel meer.

Ga niet met honger naar de winkel

Op het moment dat gevoelig bent voor impulsaankopen en dan met name de lekkere maar vaak ook ongezonde producten ben je hier nog gevoeliger voor wanneer je met een lege maag naar de winkel gaat. Het is verstandig om eerst een paar glazen water te drinken voor je op pad gaat. Op deze manier is je gevoel van honger verdwenen en koop je minder snel “slechte” dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *