Jonge gezinnen gebruiken massaal kortingscodes tijdens het online winkelen

Jonge gezinnen gebruiken het meest een kortingscode of actiecode tijdens het doen van online aankopen. Maar liefst 46 procent van de jonge gezinnen gebruikt er een voor extra korting. Ook volwassenen tussen de 40 en 65 jaar zijn echte kortingsjagers aan het worden, 33 procent van deze groep gebruikt een kortingscode.

De meeste korting wordt gezocht voor de aankopen van kleding en accessoires gevolgd door fotoboeken, cadeaus en schoenen. Ook boeken, cd’s en electronica worden veel met korting gekocht. Dat blijkt uit analyse van 3850 transacties door Kortingscodes.net.

 

Jonge gezinnen gebruiken het vaakst een kortingscode

Jonge gezinnen gebruiken het vaakst een kortingscode

In het bovenstaande cirkel diagram is te zien dat jonge gezinnen vaak een kortingscode gebruiken. Dit komt doordat jonge gezinnen goed online georiënteerd zijn en vaker online aankopen doen dan andere consumentgroepen. Zij doen vaak kleine aankopen online, waarvoor ze geregeld een kortingscode gebruiken. Dit betekent echter niet dat ze het meeste geld besteden online.

Kleding en accessoires populairst

Kleding en accessoires populairst

Internet brengt ontzettend veel voordelen met zich mee, zeker voor mensen die van shoppen houden. Er zijn veel online winkels te vinden voor de aankoop van nieuwe kleding, schoenen en accessoires. Ook voor de aanschaf van elektronische apparatuur voor bijvoorbeeld de keuken zijn er veel mogelijkheden te vinden. Er zijn ook veel mensen die online cadeaus, fotoboeken en wenskaarten kopen.

Het is tegenwoordig niet moeilijk om producten te vinden op internet, er zijn veel verschillende online winkels met een ruim aanbod en voor ieder wat wils. Omdat er zoveel online aankopen gedaan worden is het niet geheel onverwacht dat veel mensen online opzoek gaan naar extra korting voor hun online aankopen.

Kortingscode wordt het meest gebruikt op woensdag

Woensdag populairste dag

In het midden van de week worden kortingscodes het vaakst gebruikt voor online aankopen. Meer dan het dubbele als bijvoorbeeld in het weekend .Overigens ligt de gemiddelde uitgave in het weekend wel hoger dan doordeweeks.
Doordat het online winkelen steeds toegankelijker is geworden en mogelijk is op vrijwel elke smartphone, tablet of pc is een online bestelling gemakkelijk op elk gewenst moment gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *