TV, internet en bellen: Kies voor het moderne Netflix maar voor de old school telefoon

Televisie, internet en telefonie. We betalen er iedere maand een groot bedrag voor, vaak zonder tevreden te zijn over wat we krijgen voor dat bedrag. Een mooie kostenpost om op te besparen dus.

Laten we eerlijk zijn, iedereen houdt ervan om ’s avonds gedachteloos de televisie aan te zetten. Een beetje bankhangen en ‘Boer zoekt Vrouw’ kijken behoort voor veel Nederlanders dan ook tot één van de eerste levensbehoeften. De televisie wegdoen is dus geen optie. Daarbij wordt ons leven tegenwoordig medemogelijk gemaakt door het internet, waardoor het ook niet haalbaar lijkt hierop te beknibbelen. En toch laat de eerste de beste vergelijkingssite ons zien dat dat volstrekte onzin is!

Vergelijken is besparen

Onze eerste tip is dan ook om gebruik te maken van vergelijkingssites bij het uitkiezen van een nieuw telefoon-, internet- of televisieabonnement. De concurrentie tussen aanbieders is érg groot en het kan lastig zijn om er zelf achter te komen welke voor jou het goedkoopst is. Vergelijkingssites maken dit proces een stuk makkelijker, ze zijn altijd up-to-date en bieden vaak de mogelijkheid om via de website direct over te stappen. Voorbeelden van dit soort websites zijn allesin1vergelijken.com of allesin-1.com.

Ga tijdens het vergelijken altijd na of een alles-in-1 pakket voor jou wel echt goedkoper is. Als je voornamelijk snel internet wilt, maar je televisie en bellen minder belangrijk vindt, is het vaak voordeliger de abonnementen apart af te sluiten. Stel jezelf ook de vraag of je alle drie de diensten daadwerkelijk nodig hebt. Kijk je vrijwel geen televisie, dan vervang je je televisieabonnement misschien beter door bijvoorbeeld Netflix.

Beheer je contracten en de contractsduur

Daarnaast is het belangrijk om bij te houden wanneer jouw abonnementen precies aflopen. Op deze manier voorkom je dat ze automatisch verlengd worden en kun je gebruik maken van actuele aanbiedingen van andere providers. En dat scheelt in de kosten. Sinds kort gebruik je hiervoor de contractwekker Roos. Op halloroos.nl voer je jouw contracten in en vervolgens ontvang je een alert wanneer een contract bijna verloopt. Roos laat je dan de beste aanbiedingen zien en helpt je met overstappen. Als je besluit om toch bij dezelfde provider te blijven, vraag dan om een korting. In verband met klantbinding lukt dit bijna altijd!

Realiseer jezelf ook dat je vrijwel overal gratis gebruik kunt maken van Wi-Fi. Doe dit dan ook! In de bibliotheek, op school, op het werk, in de trein en ga zo maar door. Thuis hoef je dan maar weinig gebruik te maken van het internet en kies je dus voor een goedkoop abonnement met een langzamere internetverbinding. Een ander idee is om een draadloze internetverbinding te delen met de buren. Zo betaal je maar de helft van de abonnementskosten. Het bereik is hier doorgaans groot genoeg voor.

Besparen op je mobiele telefoonrekening tijdens vakantie

Ga je op vakantie? Ook dan geldt: ga opzoek naar gratis Wi-Fi verbindingen. Zet de roaming functie uit en laat Whatsapp en Messenger even links liggen. In plaats daarvan stuur je een ouderwetse sms. In het buitenland pakt dit vaak vele malen goedkoper uit. Binnen de Europese Unie kost een sms’je zelfs nooit meer dan 10 cent. Als je met iemand in Nederland wilt bellen, vraag dan of hij of zij jou belt. Voor thuisblijvers is het namelijk goedkoper om naar het buitenland te bellen dan het voor jou is om naar huis te bellen. Hetzelfde geldt voor het afluisteren van voicemailberichten, dat is in het buitenland relatief duur. Zet je voicemail dus uit voordat je op vakantie gaat en vraag mensen te sms’en wanneer je niet opneemt. Kun je echt niet van je smartphone afblijven? Zet hem dan uit en berg hem op, of laat hem simpelweg thuis. Toch bereikbaar blijven? Neem een ‘old school’ mobieltje zonder internet mee op vakantie, zo kun je enkel bellen en sms’en.

Allemaal manieren om te besparen op televisie, internet en bellen. En dus wéér een drukking van de vaste lasten, zo zien we het graag! Heb jij nog meer tips? Laat ze achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *