Tips om te besparen op het sinterklaasfeest

Sinterklaas komt weer naar ons land! Enerzijds betekent dit dat er weer een gezellige periode aan zit te komen, anderzijds moet ook de portemonnee getrokken worden voor het financieren van de Sinterklaascadeaus. Gelukkig zijn er voldoende tips te bedenken, om te besparen op de cadeaus voor het Sinterklaasfeest. Met deze tips heeft u alsnog een leuke 5 december, maar bent u aanzienlijk minder geld kwijt!

Daarbij gaat het vaak niet eens om de cadeautjes, maar juist om de pret die u met uw gezin en familie beleeft op pakjesavond. Denk aan de gedichten, surprises of bijvoorbeeld een spel wat op deze avond gespeeld wordt. Met kinderen kunt u pepernoten bakken, om het ultieme sinterklaasgevoel in huis te halen.

Begin vroeg met cadeaus kopen

Een goede tip om te besparen is het vroegtijdig beginnen met het aanschaffen van cadeautjes voor pakjesavond! Vaak ziet u in april of mei al leuke cadeautjes in winkels liggen, maar is het nog te vroeg om deze voor pakjesavond te kopen. Dit is niet zo! Maak een kast of lade vrij en leg hier gedurende het jaar kleine cadeautjes in, zodat u in de decembermaand veel minder hoeft te kopen. De kosten voor pakjesavond spreidt u zo mooi over het jaar.

Dit geldt overigens ook voor het snoepgoed wat bij het feest hoort. Wanneer u pepernoten en chocoladeletters na Sinterklaas koopt, is dit veel goedkoper. Daarbij gaat het snoepgoed vaak minimaal een jaar mee.

Liever 5 kleintjes dan 1 grote

Ook is het niet altijd nodig om grote cadeaus aan uw kinderen te geven! Geef liever vijf kleinere cadeaus, dan een heel groot cadeau. Vaak zijn kinderen snel uitgekeken op speelgoed, waardoor het raadzaam is om de kosten voor het grote cadeau te spreiden. Als uw kinderen ouder zijn, kunt u altijd nog besluiten om grotere cadeaus te geven. Daarbij brengen grote cadeaus een bepaald verwachtingspatroon met zich mee voor een jaar later. Kinderen hopen een jaar later opnieuw een groot cadeau te krijgen, terwijl u nu nog niet weet of dit dan ook financieel haalbaar zal zijn. Tot slot kunt u bij een kringloopwinkel vaak leuk speelgoed voor een scherpe prijs kopen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *