Zo bespaar je geld in 2016

Als je hard werkt om geld te verdienen, wil je natuurlijk zo veel mogelijk geld van jouw salaris over houden om leuke dingen te doen. Zeker als je een gezin moet onderhouden, kan het lastig zijn om geld te besparen en meer van jouw salaris over te houden. Heb je niet de mogelijkheid om meer te gaan werken en op deze manier meer geld te verdienen, maar wil je wel meer salaris overhouden aan het einde van de maand? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om meer geld te besparen en op deze manier meer salaris over te houden aan het einde van de maand.

Tip 1: verlaag de vaste lasten

Vaste lasten zijn kosten die je iedere maand weer moet betalen. Denk hierbij aan de kosten voor gas, water en licht, de kosten voor jouw woning (huur of hypotheek) en de kosten voor verzekeringen. Sommige kosten zijn niet te verlagen, maar er zijn ook vaste lasten die je eenvoudig naar beneden kunt brengen. Zo kun je proberen minder energie te gebruiken om te besparen op gas, water en licht en kun je een goedkopere zorgverzekering, inboedelverzekering en/of autoverzekering afsluiten om een lagere maandelijkse premie te betalen en zo geld te besparen.

Tip 2: zeg abonnementen op

Veel mensen hebben abonnementen lopen zonder dat ze dit weten. Controleer eens goed welke kosten er iedere maand van jouw rekening af worden geschreven en achterhaal of hier abonnementskosten van een bepaald product of een bepaalde dienst bij zitten. Vind je een abonnement waar je nooit gebruik van maakt, dan kun je dit abonnement opzeggen om maandelijks geld te besparen.

Tip 3: koop producten met kortingscodes

Door gebruik te maken van kortingscodes, kun je de kosten van kledingstukken, accessoires, meubelstukken en andere producten met tientallen procenten verlagen. Moet je een nieuw shirt kopen, ben je op zoek naar een nieuwe schooltas voor je kind of wil je een nieuwe bank? Koop dan niet zomaar het eerste product dat je tegenkomt, maar maak gebruik van een kortingscode om de prijs van jouw aankoop te verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *