Zo kan jij ook besparen op de feestdagen

Aan het einde van het jaar is het weer tijd voor gezelligheid, lekker eten, familie en vrienden om je heen en cadeaus. Maar helaas is het niet altijd zo mooi als hiervoor beschreven. De periode brengt bij veel gezinnen ook een hoop financiële stress met zich mee. Niet iedereen heeft de financiële middelen om maar te kopen wat ze willen en zelfs over kleine cadeaus moet worden nagedacht hoe dit gekocht kan worden. Gelukkig zijn er diverse manieren om een geweldige decembermaand te hebben als je het maar een beetje tactisch  gaat voorbereiden.

Hoeveel wil je uitgeven?

Bedenk voordat de feestdagen beginnen wat je allemaal wilt en moet doen. Doe je aan Sinterklaas, kerst of / en oud en nieuw. Misschien doe je wel aan alle drie. Heel simpel, als je aan meer feestdagen doet zal je meer geld moeten uitgeven. Stel een budget vast wat je in totaal wilt uitgeven en hoeveel je per feestdag wilt uitgeven. Misschien kom je erachter dat je te veel wilt en dat je budget hiervoor niet toereikend is, in dit geval zal je misschien iets moeten schrappen.

Maak lijstjes

Het maken van lijstjes is enorm belangrijk! Of het nu gaat om het boodschappenlijstje voor de kerst of een verlanglijstje voor Sinterklaas, het is goed om te weten wat je van te voren wilt kopen en te bekijken waar je dit wilt kopen. Al in november kun je kijken bij aanbiedingen voor cadeaus die op je lijstje staan. Dit kan soms echt aanzienlijk schelen en is zeker de moeite waard om de aanbiedingen van winkels in de buurt te bekijken.

Besparen op cadeaus

Bij Sinterklaas horen cadeaus, zeker met kinderen ontkom je daar niet aan. Afhankelijk van wat je koopt kan dit al snel hoge kosten met zich meebrengen. Tegenwoordig zie je ook met kerst steeds vaker cadeaus onder de kerstboom liggen, ook dit brengt extra kosten met zich mee. Ben jij je er bewust van waar je deze cadeaus koopt? Loop je de eerste speelgoedwinkel binnen die je ziet of ga je eerst online zoeken waar je dit het goedkoopste kunt kopen? Heb je al eens bij de Action gekeken, veel speelgoed voor kleine prijsjes. De kids zien het verschil toch niet dus waarom kijk je daar niet eens keertje?

Eten

Krijg je eters met de feestdagen? Leuk! Je kunt je lekker uitleven en een schitterende maaltijd voorzetten. Wanneer je zelf iets minder culinair bent ingesteld kan je er voor kiezen om lekker te gaan gourmetten. Ook hiermee kan je eenvoudig om de kosten letten. Het ene recept vraagt om heel veel verschillende ingrediënten terwijl het andere recept net zo lekker eruit ziet maar met maar de helft producten, dit scheelt veel in de kosten. Waar haal je je vlees of vis voor de gourmet? Bij de slager en visboer is het vaak stukken duurder dan de supermarkt. Je zult het zeker wel iets in de kwaliteit merken maar ook weer niet enorm veel.

Keuze

Met alles heb je de keuze hoe uitgebreid je de feestdagen wilt vieren. Wanneer je bovenstaande tips volgt of er desnoods maar een klein beetje op let zul je merken dat je het direct zult merken. Besparen is leuk wanneer het lukt en wanneer je je best doet lukt het heel makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *