Zo kun jij besparen op jouw vakantie

Zomer… De vakantie staat weer voor de deur..

De zomermaanden staan vaak in het teken van vakantie, even weg uit de routine van de dag en genieten van een andere omgeving. Het uitkiezen van een vakantiebestemming geeft vaak al veel voorpret. Men gaat nadenken over de invulling van de vakantie; wat gaan we doen, waar gaan we heen, wie gaan er mee, wat hebben we te besteden? En vooral dat laatste, wat hebben we te besteden, is een veel besproken onderwerp. Want het moet natuurlijk wel betaalbaar zijn..

Hoe kunt u volop genieten van de vakantie en toch geld besparen? Hieronder staan een paar tips die u kunnen helpen om geld te besparen tijdens de vakantie!

De periode is bepalend in de prijs

De timing van een vakantie boeken, daar draait het om. Al ver van tevoren moet vaak worden aangeven wanneer men met vakantie gaat. Dit is niet alleen handig voor uw baas en collega’s, het heeft ook voordelen voor u. Vaak vergeet men een vakantie te boeken en wordt er pas geboekt als het al hoogseizoen is, waardoor de prijzen hoger uitvallen. Zodra u weet wanneer u vakantie heeft kunt u gaan nadenken over de bestemming en actief zoeken naar de goedkoopste tickets (vroegboekkorting). Hierbij is het belangrijk om verschillende vliegticketsites met elkaar te vergelijken. Onderling kunnen er verschillen in boekingskosten zijn en daarnaast hebben de aanbieders misschien deals afgesloten met vliegmaatschappijen die een andere site weer niet heeft. Wat tevens kostenbesparend is, is een last- minute boeken of buiten de vakantieseizoenen boeken. Het nadeel hiervan is wel dat de bestemmingen qua keuze beperkt zijn (last- minute) of dat bijvoorbeeld bepaalde faciliteiten niet optimaal beschikbaar zijn.

Denk aan financiële risico’s

Na het boeken is het aan te raden om bijgaand meteen een reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als er iets misgaat dan kunnen de kosten, vooral in het buitenland, erg hoog oplopen.

Als men buiten de EU op vakantie gaat is het goed om te kijken wat handig is bij het opnemen van geld. In veel gevallen wordt er bij het pinnen van geld een extra bedrag berekend. Denk dus na  over het opnemen van een groot bedrag in plaats van elke keer kleine bedragen. Soms is het zo dat wanneer men in een winkel gaat pinnen, deze regels niet gelden. Extra geld pinnen in, bijvoorbeeld, een supermarkt kan dus ook voordelen opleveren. ( let op, dit is niet in elk land zo!) Kijk ook uit met het gebruik van je creditcard. Het betalen met een creditcard kan nog hoger oplopen in de kosten dan met de gebruikelijke pinpas.

Probeer eens een ander restaurant

Waar veel toerisme is, zijn veel eet en drinkgelegenheden met vaak hoge prijzen. Vraag eens naar restaurants waar ‘locals’ eten. Hier kan men voor een voordelige prijs heerlijk lokaal eten krijgen! Het is niet alleen voordeliger, het is ook leuker. U komt in aanraking met de cultuur van de ‘local’ en u komt op locaties waar u anders misschien niet aan gedacht zou hebben.  

Alles wat men kan meenemen qua toiletartikelen (shampoo, deodorant etc) is natuurlijk ook kostenbesparend. Wat u immers al bij de hand heeft, hoeft u niet meer te kopen. Met name in de warmere landen vallen de zonnebrandcrèmes duurder uit.  Ook kun je altijd even kijken bij online drogisten met leuke kortingscodes en aanbiedingen als: Drogisterij.net, Drogist.nl, Drogisterij.nl of Topdrogist.nl

Zet de mobiele data van uw telefoon uit en app/ sms alleen op de WiFi. Bellen en internet vanuit het buitenland is erg duur ( een uitgaand telefoongesprek gaat al snel naar 25 cent per minuut!). Een aparte vakantiebundel kopen is de andere optie, hierbij kunt u vragen bij uw telecomaanbieder.

Blijft u in Nederland tijdens de vakantie? Ook dan kunt u veel geld besparen! In de winkels zijn soms acties om te sparen voor dagjes uit naar een pretpark of dierentuin. Vraag uw familie, vrienden en kennissen om mee te sparen zodat de punten of zegels snel bij elkaar gespaard zijn.

Ook zijn er zomeraanbiedingen voor het reizen met de trein, weekendpassen en daarmee onbeperkt treinen! Hartstikke leuk om er samen met een vriend of vriendin een weekend op uit te trekken en… veel voordeliger!  

 

Een goede voorbereiding is het halve werk..

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *